WordPress site

Test af romaskine – kom i god form med den rette romaskine

0

Mange kender romaskinen fra fitnesscentret og forbinder den sandsynligvis med den populære sportsdisciplin roning, som maskinen naturligvis også har sit afsæt i. Romaskinen er dog egnet til meget mere og henvender sig også til dem, der ikke dyrker roning. Maskinen er en af de bedste måder, hvorpå man kan styrke kredsløbet og forbedre konditionen. I de fleste fitnesscentre er romaskinen en meget populær maskine, og mange oplever, at de ofte er optaget. Romaskinen er desuden en god måde at træne på for de personer, der eksempelvis døjer med dårlige knæ, da den mindsker belastningen netop her. Romaskinen er ydermere med til at give en stærkere lænd, og den bidrager faktisk styrkende til hele kroppen.

Romaskinens formål er at simulere roning i vand, men den gør hele oplevelsen og øvelsen nemmere og mere overskuelig, idet træningen kan foregå i hjemmet eller i det lokale fitnesscenter. Mange professionelle roere benytter sig af den, når de skal træne op til en konkurrence eller lignende, og derfor har vi her lavet en romaskine test, så du kan finde nogle af markedets bedste produkter og finde lige den, der passer til dine behov.

Det kan være en stor fordel at investere i en romaskine, som man har hjemme i boligen. På den måde er det nemmere at tage sig sammen til at få den brugt, og du undgår at skulle investere i et månedligt medlemskab til et fitnesscenter eller at skulle tvinge dig selv ud på ugentlige løbeture.

Der findes en lang række forskellige produkter på markedet, og derfor er det vigtigt, at du finder ud af, hvilken romaskine der passer bedst til dig, før du kaster penge efter en.

Følgende test af en række forskellige romaskiner hjælper dig godt på vej til at foretage det helt rigtige valg.

Testen af romaskiner er udarbejdet og baseret på saglige og professionelle vurderinger, der har kroppens sundhed og velvære i centrum. Desuden tager testen udgangspunkt i en række maskiner, der er meget forskellige, og som har varierende funktioner, så der er noget til enhver smag.

Tunturi romaskine – Competence R20 Rower

Tunturi’s Competence R20 Rower er den første romaskine i vores test og er et produkt i særklasse, der har en lang række funktioner, som gør træningen endnu mere komfortabel og overskuelig.

Romaskinen er perfekt at have i hjemmet, da den er foldbar og har transporthjul. Netop disse funktioner gør den nem at flytte rundt på, hvis man ikke ønsker at have den stående fremme hele tiden. Maskinens mobilitet skyldes også den forholdsvis gavmilde vægt på 31,6 kg. Desuden er den meget komfortabel, hvilket skyldes den ekstremt behagelige sædetype, som produktet leveres med.

Competence R20 Rower-maskinen egner sig godt til de fleste, idet den kommer med otte forskellige modstandsniveauer, som er nemme at justere. Desuden kan romaskinen holde til en kropsvægt på maksimum 135 kg. En anden fordel ved maskinen er, at den er meget lydløs, hvilket også medvirker til, at den egner sig godt til boligen, hvor den ikke skaber unødvendig støj.

Romaskinen kommer naturligvis med en skærm, så det er muligt at følge med i træningen undervejs. Skærmen oplyser forskellige informationer, som gør det nemmere for dig at sætte bestemte mål for din træning. På skærmen er det blandt andet muligt at:

 • Vælge mellem tre forskellige programmer: 1 Manual, 1 Quick Start og 1 Recovery.
 • Blive informeret om det pågældende træningspas: Tid, distance og antal kalorier forbrændt.
 • Se antal hjerteslag i minuttet.

Selve glideskinnen er af typen monorail, hvilket betyder, at selve sædet glider frem og tilbage på én samlet glideskinne.

Ønsker du en romaskine, der sælges til en fornuftig pris, er nem at flytte på, og som dækker de basale behov? Så er Tunturi’s Competence R20 Rower det ideelle valg.

Tunturi er et finsk brand, der sælger cykler og fitnessudstyr. Mærket har eksisteret siden 1922, hvor hele succesen startede med reparation af cykler, som senere hen førte til fabrikker, der producerede fitnessudstyr. I 1970’erne blev Tunturi internationalt anerkendte som producenter af fitnessudstyr, og brandet sælger i dag til over 40 lande. Tunturi, der startede op i Finland, er i dag lokaliseret i Almere i Holland.

Brandets enorme succes skyldes naturligvis deres kvalitetsdygtige og solide udstyr. Følgende tre Tunturi-romaskiner er nogle af de bedste på markedet.

Tunturi romaskine – Performance R50 Rower

Næste romaskine i testen er Tunturi’s Performance R50 Rower, som er en avanceret romaskine med mange brugbare funktioner. Dette produkt dækker mere end blot de basale behov og er en luksuriøs, nem og overskuelig måde at træne derhjemme.

Performance R50 Rower-romaskinen er nem at transportere og flytte rundt på, da den leveres med transporthjul. Desuden er det hurtigt og let at gemme den af vejen, da den er foldbar og på denne måde kan gøres mindre. Dimensionerne på maskinen, når den er foldet ud, er 197x50x66, og foldet sammen 35x50x159. Selve maskinens vægt er 46,4 kg., og den har en maksimal belastningsvægt på 135 kg., hvilket gør, at den egner sig til en bred målgruppe.

Romaskinen leveres med en skærm, som kan give brugeren informationer om den pågældende træning. På denne måde kan du let og enkelt sætte dig en række mål for din træning samt følge med i udviklingen og processen. På skærmen er det eksempelvis muligt at:

 • Vælge mellem hele 12 forskellige programmer: 1 Manual, 1 Quick Start, 8 Preset, 1 Target Heart Rate, 1 Recovery.
 • Blive informeret om det igangværende træningspas: Tid, distance og antal kalorier forbrændt.
 • Se antal hjerteslag i minuttet.
 • Benytte en fjernbetjening placeret på håndtaget.

Romaskinens glideskinne er af typen dualrail, som indikerer, at sædet glider frem og tilbage på en todelt glideskinne. Dette kan medvirke til en forbedret stabilitet.

Ønsker du en romaskine, der dækker mere end blot de basale behov, og som er nem at flytte rundt på samt gemme væk i hjemmet? Så er Tunturi’s Performance R50 Rower det optimale valg.

Tunturi romaskine – Endurance R80 Rower

Sidste romaskine i rækken af tests af Tunturi-produkter er brandets Endurance R80 Rower, som er en maskine i sin helt egen klasse. Produktet har en række funktioner, som gør det meget professionelt og eksklusivt at benytte. Endurance R80 Rower gør træningen i hjemmet enkel og overskuelig og er på denne måde med til at gøre den travle hverdag, hvor både madlavning, tøjvask, arbejde og træning skal passes, mere befriende.

Endurance R80 Rower-romaskinen er ligesom Tunturi’s øvrige produkter nem at transportere grundet dens transporthjul. På trods af produktets mange muligheder og funktioner er maskinen forholdsvis let med sine 32 kg. og kan tåle en belastningsvægt på maks. 165 kg., hvilket er en del mere end de fleste andre romaskiner på markedet. Den høje maksimale belastningsvægt bevidner desuden om en stærk soliditet og gør, at maskinen er velegnet til en meget bred målgruppe, hvilket kan være en stor fordel for mange familier. Den behagelige sædetype gør romaskinen meget komfortabel og gør det muligt for brugeren at benytte sig af den i længere tid af gangen. Som de fleste andre romaskiner leveres Endurance R80 Rower med en skærm, så brugeren kan følge med i den igangværende træning. Skærmen gør det muligt at følge med i en lang række parametre under træningen og sætte en række mål. På skærmen kan brugeren blandt andet:

 • Vælge mellem forskellige modstandsniveauer. Det særligt specielle ved netop denne romaskine er desuden, at den har en vandtank, som giver en mere realistisk erfaring med roning grundet reel vandmodstand.
 • Blive informeret om det pågældende træningspas: Tid, distance og antal kalorier forbrændt.
 • Se antal hjerteslag i minuttet.

Glideskinnen på romaskinen, som gør det muligt for sædet at rykke sig frem og tilbage, er af typen monorail pro, hvilket betyder, at produktet har én samlet skinne, som er ekstra stabil og funktionel.

Leder du efter en romaskine, som er eksklusiv, nem at flytte på, og som giver en utrolig realistisk fornemmelse af roning? Så er Tunturi’s Endurance R80 Rower et oplagt valg.

Kettler romaskine – Axos Rower

Axos Rower fra Kettler er testens første romaskine fra dette brand. Produktet opfylder alle de basale behov og er den perfekte romaskine at have i boligen. De gode og brugbare funktioner gør træningen i hverdagen langt mere enkel, effektiv og overskuelig, hvilket er med til at øge brugerens livskvalitet.

Kettler’s Axos Rower er ekstrem mobil, da den leveres med transporthjul, som gør den nem at flytte rundt i boligen. Dette er især en fordel, hvis man ønsker, at romaskinen skal kunne gemmes af vejen, når den ikke er i brug. Dimensionerne på produktet er 115x54x125, hvilket er ganske normalt for en almindelig romaskine, og glideskinnen består af én samlet skinne. Maskinens maksimale belastningsvægt er på 150 kg., hvilket gør, at den egner sig til en meget stor målgruppe, hvilket er en fordel i de tilfælde, hvor der er forskellige brugere i forskellige størrelser, som skal benytte sig af romaskinen. Desuden viser en høj maksimal belastningsvægt, at produktet er solidt og robust. Maskinen skal være tilsluttet strøm for at virke, og den leveres med en magnetbremse, som gør den endnu mere sikker og let at anvende. Det er muligt at regulere modstandsniveauet manuelt, og der kan vælges mellem 8 forskellige. Hvis man er interesseret i at kunne måle sin puls under træningen, er det muligt at tilkøbe et pulsbælte til maskinen. Med romaskinen kommer naturligvis en skærm, hvor det er muligt at følge med i træningen. Skærmen gør det desuden muligt for brugeren at sætte sig nogle mål og arbejde hen imod dem. På skærmen er det blandt andet muligt at:

 • Programmere sin træning.
 • Holde overblik over, hvor langt træningspasset er.
 • Se antal ro-tag.
 • Blive informeret om, hvor mange kalorier, der forbrændes, samt blive advaret ved pulsgrænse.
 • Se hvilepulsmåling med fitness-karakter.
 • Se en permanent visning af seks funktioner.

Når du køber Axos Rower-romaskinen, får du automatisk to års garanti, så du er sikret mod eventuelle problemer, der kan opstå i startperioden.

Ønsker du en romaskine til en fornuftig pris med mange funktioner, og som er nem at transportere? Så er Kettler’s Axos Rower dit nye motionsprodukt.

Kettler er et tysk brand, der producerer motionsudstyr. Virksomheden har eksisteret siden 1949 og er i dag en af Europas førende virksomheder inden for denne branche. Kettler er kendte for god kvalitet og innovative, stabile produkter, der holder sig funktionsdygtige i mange år. Alt dette er netop grunden til brandets store succes, som ligeledes gør, at Kettler er umulige at undgå i denne test. Følgende tre romaskiner fra brandet er blandt markedets bedste.

Kettler romaskine – Coach M

Testens femte produkt er endnu en romaskine fra Kettler, som dækker mere end blot de basale behov. Coach M-maskinen har mange funktioner, som er med til at gøre træningen let som en leg. Produktet er perfekt til boligen, hvor det er med til at gøre hverdagen mere overskuelig, da brugeren på den måde undgår turen til det lokale fitnesscenter.

Med Kettler’s Coach M er det enkelt og hurtigt at finde maskinen frem, når der skal trænes, og sætte den væk igen, når man er færdig. Dette skyldes, at den leveres med transporthjul. Produktet har en maksimal belastningsvægt på 130 kg., som gør, at de fleste kan benytte sig af maskinen. Dimensionerne er 206x53x67, hvilket bevidner, at den nemt kan placeres i et hjørne af boligen uden at tage for meget plads. En af de karakteristiske funktioner ved netop denne romaskine er, at det er muligt at måle ens puls gennem hele træningen, da der er inkluderet et pulsbælte i prisen. Glideskinnen, som gør det muligt for sædet at rykke frem og tilbage under roningen, er én samlet skinne, og produktet har et magnetisk bremsesystem, som gør det meget let anvendeligt. Endnu en særlig fordel ved Coach M-romaskinen er, at den har en 10-trins manuel modstandsindstilling, som gør det muligt at ro i hele 10 forskellige niveauer. At modstandsindstillingen er manuel betyder, at den justeres via en drejeknap. Som testens andre maskiner leveres Kettler’s Coach M med en skærm, der har til formål at informere brugeren om den igangværende træning. På skærmen er det eksempelvis muligt at:

 • Holde overblik over, hvor langt træningspasset er.
 • Se antal ro-tag.
 • Blive informeret om, hvor mange kalorier der forbrændes, samt hvad brugerens puls er –også i procent.
 • Se hvilket modstandsniveau man befinder sig på.
 • Se brugerens tid på 500 m.

Produktet leveres med en garanti på to år, så du er helgarderet mod diverse problemer i det første lange stykke tid efter erhvervelsen.

Kettler’s Coach M-romaskine er det ideelle valg for dig, der ønsker en yderst funktionel maskine, som er nem at flytte rundt i boligen. Desuden medvirker produktets mange skærmfunktioner til en mere overskuelig træning.

Kettler romaskine – Coach E

Det sidste Kettler-produkt i denne romaskine-test er Coach E-maskinen. Denne romaskine er i en klasse for sig og lever op til meget mere end standardbehovene. Coach E-romaskinen er en eksklusiv og luksuriøs måde at træne på i hjemmet, samtidig med at den gør hverdagen lettere og mere overskuelig, da man undgår at skulle sætte tid af til at besøge motionscentret eller løbe en tur i utilregneligt vejr.

Som Kettler’s andre romaskiner er Coach E-produktet nemt at flytte på, idet maskinen leveres med transporthjul. Dette er, som hos de øvrige romaskiner, en stor fordel, hvis man ønsker at kunne gemme produktet væk, når det ikke er i brug. Romaskinen har en maksimal belastningsvægt på 130 kg., hvilket indikerer, at produktet egner sig til en bred, men afgrænset målgruppe. Kettler’s Coach E-romaskine skal tilsluttes strøm, før den virker, og den har et elektronisk bremsesystem, der fremmer sikkerheden. En stor fordel ved netop denne romaskine er desuden, at den leveres med et pulsbælte, så det er muligt for brugeren at holde øje med sin puls gennem træningen. Pulsen kan ses på skærmen, der naturligvis følger med produktet. Skærmen har en lang række funktioner, der hjælper brugeren med at kunne følge med i træningen. Skærmen viser blandt andet:

 • 12 programmer inkl. pulsprogrammer.
 • Permanent visning af 8 funktioner.
 • Grafisk visning af belastning.

Modstandsjusteringen på Coach E-romaskinen styres via en elektromagnetisk kontrol, hvilket er med til at give en nøjagtig justering i 5-watt-trin. Maskinens glideskinne fungerer som én samlet skinne, der er med til at give god stabilitet under træningen. Produktet leveres med to års garanti, så du er sikret mod eventuelle problemer.

Er du interesseret i en romaskine, der er enorm eksklusiv, og som har en lang række funktioner, der rækker udover de basale? Så er Kettler’s Coach E-romaskine uden tvivl dit nye fitnessprodukt.

Concept 2 romaskine – Model D + PM5 computer

Som ovenstående antyder, er romaskinerne fra Concept 2 meget populære og ses ofte i fitnesscentre. Den høje kvalitet samt soliditeten er med til at skabe denne popularitet, og brandets Model D-romaskine er bestemt ikke en undtagelse. Denne maskine er til dem, hvor kun det bedste er godt nok. Maskinen gør træningen i hverdagen mere overskuelig og enkel.

Model D-produktet er let at skille ad, hvilket gør, at det nemt kan gemmes væk, når det ikke er i brug. Maskinen er udstyret med transporthjul, så den er nem at flytte rundt på afhængigt af brugerens ønsker. Maskinen adskiller sig fra andre romaskiner via en lang række parametre:

 • Stor soliditet. Maskinen har en ekstrem god holdbarhed.
 • Romaskinen leveres med et større modstandsområde.
 • Meget lydløs.
 • Gode håndtag med ekstra god komfort.
 • Mere jævne ro-tag.
 • Fiskespil på skærmen, der er med til at gøre træningen sjovere.
 • Nem og enkel vedligeholdelse.
 • PM5-præsentationsskærm, der indeholder en race-funktion.

PM5-computeren, som romaskinen leveres med, har en lang række funktioner, som gør maskinen eksklusiv. Understøttelsen af Bluetooth Smart og ANT+ gør det muligt at foretage en trådløs pulsmåling. Til dette er et pulsbælte dog nødvendigt, men vær opmærksom på, at dette ikke medfølger. Med PM5-computeren kan du desuden gemme dine træningspas, så det er muligt at følge med i træningens udvikling. Dette muliggøres også via en træningsdagbog, som kan lagres gratis med Utility-software. Hvis man ikke ønsker at benytte sig af dette, kan dataen blot overføres til en PC eller Mac. Udover det førnævnte fiskespil er der ligeledes dartspil, måltræning og Biathlon, som kan være med til at skabe motivation, idet diverse spil og konkurrencer kan være med til at gøre træningen sjovere. Endnu en essentiel fordel ved netop denne romaskine er desuden, at det er muligt at konkurrere mod andre.

Selvom Model D-romaskinen er produceret til hele verden, leveres den med en dansk vejledning, hvor du naturligvis kan læse dig frem til endnu flere informationer.

Er du på udkig efter en yderst funktionel romaskine, der lever op til de høje standarder og krav, der er i fitnesscentre, skal du uden tvivl investere i Concept 2’s Model D-romaskine, der vil være dit ideelle valg.

Det sidste brand, der er udvalgt i denne test, er Concept 2, som blev grundlagt i 1976. Brandet er kendt for at producere træningsudstyr i meget høj kvalitet. Det er især roning, der har været med til at forme virksomheden, og brandets primære formål er at promovere og fremme roning, så sportsgrenen kan vokse sig endnu større. Concept 2 har utrolig stor succes i hele verden og er derfor uundgåelig at nævne i en test som denne. Følgende to romaskiner samt tilbehør er blandt de bedste produkter i branchen.

Concept 2 romaskine – Model E + PM5 computer

Concept 2’s Model E-romaskine er ligesom Model D en eksklusiv måde at træne på i hjemmet. Denne maskine er til dig, der kun ønsker det absolut bedste. Produktet er med til at gøre hverdagen mere overskuelig, da man ikke behøver at bevæge sig udenfor hjemmet for at træne.

Model E-produktet minder meget om ovenstående Model D, men har nogle få funktioner, der adskiller sig fra søstermaskinen. Model E har blandt andet en højere siddeposition, hvilket er med til at give en endnu større komfort under træningen.

PM5-computeren har en række funktioner, der er med til at overskueliggøre træningen, idet den blandt andet viser:

 • Distancen på det pågældende træningssæt.
 • Den præcise hastighed.
 • Hvor mange kalorier, der forbrændes.

Skærmen har desuden 5 forskellige indstillinger, hvor det blandt andet er muligt at se alle data, søjlediagrammer og paceboat/pacer.

Ligesom Model D er Model E-romaskinen nem at skille ad og flytte rundt på. Den adskiller sig fra andre romaskiner på markedet ved de samme parametre som Model D. Det er ligeledes muligt at måle sin puls trådløst, men vær dog opmærksom på, at et pulsbælte skal tilkøbes. De enkelte træningspas kan gemmes, så det er nemmere at se udviklingen i sin træning, samtidig med at træningen kan gøres sjovere, fordi der kan spilles en række spil på skærmen under træningen.

Concept 2’s Model E-romaskine er til brugeren, der ønsker et produkt i absolut særklasse med mange forskellige funktioner og ekstra komfort.

Concept 2 gulvmåtter

Concept 2 har udviklet og produceret gulvmåtter, som er særligt brugbare, hvis man vælger at investere i en romaskine. Først og fremmest sikrer gulvmåtterne, at romaskinen ikke kan bevæge sig rundt på gulvet, hvilket giver de bedste forudsætninger for træningen. Desuden beskytter måtterne gulvet, så der ikke forekommer skader og ridser grundet romaskinen. Vi vælger her at fremhæve to af brandets måtter.

Med gulvmåtter undgår du ridser, sved og lignende. De beskytter gulvet mod det hele, og så kan du ofte finde dem billigt på samme side, som der, hvor romaskinen bliver købt. Gulvmåtter er generelt tynde, da de på den måde forbliver diskrete, men de skal nok stadig fungere efter hensigten og holde dit gulv skadesfrit. En gulvmåtte medvirker desuden til, at romaskinen ikke rykker sig, når du bruger den, så det er altså en rigtig god investering.

Gode råd til dig, der ønsker at investere i en romaskine

Det er vigtigt at have nogle ting på plads, før du investerer i en romaskine. At du læser denne romaskine-test, er første skridt på vejen til det rigtige valg. Romaskinen er uden tvivl en rigtig god måde at holde sig i form på, og derfor skal du naturligvis vælge den, der er bedst til dig. Det kan være svært at finde frem til, hvilken maskine man mener er bedst, og derfor er det en god idé først og fremmest at overveje sine behov.

Hvilke behov har du?

Som testen viser, findes der utallige slags romaskiner på markedet, der hver især dækker forskellige  behov. Produkternes egenskaber og funktioner afspejles i prisen, og derfor skal du gøre op med dig selv, hvilke funktioner du egentlig har brug for.

Hvis du er nybegynder indenfor træning og ikke før har brugt meget tid i et fitnesscenter, kan det være en god idé at afprøve en romaskine, før du vælger at kaste penge efter en. Det kan være, at du finder ud af, at denne form for træning slet ikke passer til dig.

Når du har fået afklaret, at en romaskine er det perfekte træningsprodukt for dig, kan det være en god idé at starte med en enkel maskine, der opfylder de mest basale behov. Dette kan være en simpel maskine med masser af komfort og med få men gode funktioner, hvor modstandsniveauerne styres manuelt. Ved at vælge et sådant produkt, får du en perfekt starter-maskine, der hjælper dig med at opretholde den gode form

Hvis du er bekendt med romaskinen og er vant til at træne, kan det være en god idé at investere lidt flere penge i dit nye produkt. De lidt dyrere romaskiner har typisk en lidt bedre komfort samt en lang række funktioner, der egner sig godt til hyppigere træningspas.

Det er dog helt op til den enkelte bruger at afgøre, hvilke ønsker man har til den pågældende maskine. Hvis man er nybegynder, men ønsker en eksklusiv romaskine, der har mange funktioner, skal man naturligvis vælge en, der matcher netop dette. Det samme gælder omvendt, hvis man er vant til at træne meget, men blot ønsker et fitnessprodukt, der dækker de basale behov.

Hvem skal bruge romaskinen?

Romaskiner designes ofte med henblik på at passe til en bestemt målgruppe. De fleste produkter egner sig til en bred målgruppe men med afgrænsninger. Det kan derfor være en god idé at kortlægge, hvem der skal benytte sig af romaskinen, inden man foretager det endelige valg. Hvis produktet skal bruges af mange, vil det sandsynligvis blive benyttet hyppigt, og det kræver derfor en ekstra god holdbarhed. Desuden er det essentielt at vælge en maskine, hvor den maksimale belastningsvægt er højere end eller matcher den tungeste bruger.

Klar, parat, start

Når du har fået en idé om, hvilke produkter der befinder sig på markedet, samt hvilke behov du har, og hvem der skal bruge produktet, er du klar til at finde din nye romaskine.

Det er generelt en god idé at orientere sig grundigt via forskellige tests, når man leder efter det rigtige produkt. Forbrugerrådet Tænk er ofte et rigtig godt sted at få supplerende information om testede produkter.

Romaskinen er en effektiv og enkel måde at træne på. Den produceres ofte med transporthjul og fylder forholdsvist lidt, hvilket gør, at den er nem at have i boligen. Romaskinen er desuden nem at anvende og styrker hele kroppen med meget lille risiko for skader, hvilket er endnu en fordel ved netop dette fitnessprodukt. Alle disse kvaliteter og fordele gør, at du sandsynligvis kommer til at bruge mange timer på romaskinen, og derfor er det en god idé at investere i en, der er komfortabel, og som passer præcis til dig. Vi hjælper dig godt på vej, da du med denne test nu er ekstra godt rustet til at vælge den helt rette romaskine, uanset hvilke behov og ønsker du har. Testen er udarbejdet ud fra professionelle og saglige vurderinger, som du kan stole på. Selvom testen er meget omfattende, kan der naturligvis forekomme spørgsmål, så hvis du har forespørgsler eller kommentarer, er du meget velkommen til at kontakte os her for yderligere information.

Leave A Reply

Your email address will not be published.