Sådan griller du mad med røgaroma
Hvis du elsker grillmad, er du langt fra den eneste. Danskerne er ellevilde med både pølser, bøffer, og hvad der ellers kan smides på grillen. Heldigvis er grillsæsonen ved at nærme sig med hastige skridt, og det betyder, at det igen er tid til at finde grilltangen frem.
Det betyder også, at du snart får mulighed for at oppe dit grillarbejde og erhverve dig tips og grilltricks, sådan du kan blive den ultimative grillmester. Her kan du f.eks. med fordel øve dig i at grille med røgaroma, således maden smager helt unikt og fantastisk. Læs med her på siden og bliv netop klogere på dette emne.
Hvorfor anvende røgaroma? Og hvordan gøres det?
Du tænker måske, hvorfor det overhovedet er relevant at anvende røgaroma i din tilberedning af mad. Dog er der mange grunde til, hvorfor det er en god idé. Røgaroma giver din mad en lækker smag af røg. For at få gang i røgaromaen skal du forbrænde træ, da røgaroma fremstilles af kondenseret røg.
Kvaliteten af røgaromaen afhænger af træsort, metode, vandindhold, temperatur og iltkoncentration. Derfor kan du altså lege med mange forskellige parametre for at finde netop den røgaroma, som du synes allerbedst om.
Gør brug af en træpillegrill og få uendelige muligheder
Den mest effektive måde at tilføje røgaroma til din tilberedning på er ved at gøre brug af en træpillegrill. En træpillegrill giver dig uendelige muligheder for at grille forskellige slags mad, hvor der tilsættes en dejlig røgaroma. I en træpillegrill tilsættes træpiller, der transporteres langsomt mod et brandkammer. Her skabes gnisten, hvorefter varmen og røgen fordeler sig ligeligt i hele træpillegrillen. Dette giver en jævn og konstant varme, hvilket giver den skønneste tilberedning.
Blandt de mest populære træpillegrill finder du Traeger-grill. Faktisk er Traeger den største på markedet, og dette skinner igennem træpillegrillens seje ydre. Ønsker du at få den ultimative grill-oplevelse, skal du uden tvivl købe en Trager-grill med indbygget WiFi. På denne måde får du mulighed for at styre din grill direkte fra din mobiltelefon via en app. Det må i den grad siges at være smart og moderne.
Vedligeholdelse af en træpillegrill er nem
Umiddelbart kan vedligeholdelsen af en træpillegrill lyde bøvlet – men det er faktisk slet ikke så svært igen. Du tilsætter blot træpiller i træpillegrillens beholder, hvorefter grill-arbejdet udføres automatisk. Ovenpå træpillegrillens varmeskjold skal en drypbakke placeres. For at gøre vedligeholdelsen så nem som muligt, kan du med fordel lægge et folieunderlag herunder.
Røgen cirkuleres rundt i træpillegrillen via en blæser nederst i pilletanken. Herefter vil gammel røg komme ud bag på grillen eller ud af skorstenen. Overskydende fedt og madrester samles i træpillegrillens opsamlingsspand eller opsamlingsbakke, mens brandkammeret opsamler aske. Efter omkring hver tredje grilning skal du tømme eller støvsuge brandkammeret, hvilket igen ikke kræver det store.
Som du kan se, skal du ikke være bekymret for bøvlet vedligeholdelse af en træpillegrill. I stedet kan du nyde godt af træpillegrillens mange fordele og tilberede lækker grillmad med røgaroma. Træpillegrillen er derudover nem at styre, da der hverken er farlig ild eller flammer.