Sådan laver du din egen motions-blog med WordPress

Er du vild med motion og træning, og vil du gerne dele din entusiasme og viden med andre, så kan du eksempelvis lave din egen motionsblog med WordPress, som er et enkelt og brugervenligt CMS-system. BladetMomentum.dk er f.eks. lavet i WordPress, hvis du gerne vil se et eksempel på, hvordan en hjemmeside med WordPress kan se ud. WordPress har mange forskellige temaer, du kan vælge imellem alt efter, hvilken type blog, du gerne vil skabe.

Køb domænet fra start

Når du skal oprette din motions-blog med WordPress, så er der et par trin, du skal igennem. For det første skal du købe et domæne og et webhotel, så din blog kan være tilgængelig online. Domænenavnet skal være unikt og gerne beskrive helt kort, hvad din hjemmeside handler om – i dit tilfælde motion. Der findes flere udbydere på markedet, som du kan købe domæne og webhotel hos, f.eks.  UnoEuro eller OneCom.

Det anbefales, at du sørger for at købe dit eget domæne fra begyndelsen, fordi indholdet kobles sammen med domænet. Hvis du ejer domænet, kan du skifte hjemmesideløsning, hvis du f.eks. ønsker at prøve en anden udbyder, men hvis du ikke ejer domænet, så slettes dit indhold eller du mister retten til det, når du opsiger din aftale med din udbyder. Med et webhotel får du adgang til flere 1-click installationer med CMS-systemer som WordPress, Drupal og Joomla. De fleste brugere foretrækker WordPress, fordi det er allermest enkelt. Når du aktiverer WordPress med få klik, så kan du efterfølgende gå ind på din nye hjemmeside og vælge tema, oprette menuer og ændre på farve og skrifttype. Det foregår alt sammen via dit kontrolpanel.

Nem 1-Click installation

Når du har oprettet webhotellet og domænet, kan du med en 1-click installation åbne WordPress, vælge et blogtema, og så kan du selv i et vist omfang ændre på det, så det matcher dine ønsker. Et CMS-system bruges til at styre indholdet på din hjemmeside, og du kan helt enkelt oprette menuer, billedgallerier, kontaktformularer og tilføje knapper til sociale profiler, uden at du behøver at have noget som helst kendskab til kodning.

Lær HTML og CSS

Hvis du ønsker at foretage større ændringer i et WordPress tema, så kræver det, at du har kendskab til HTML og CSS. Lær mere om WordPress på HTML.dk. Du kan også tage et kursus i WordPress hos Nemprogrammering og blive meget bedre til at arbejde med WordPress, udbygge og udvikle din hjemmeside, så den hele tiden er up-to-date og passer til dig. Fordelen ved selv at lære kodning er, at du ikke behøver at betale andre professionelle for at foretage ændringer på din hjemmeside, og du kan også selv opdatere den, Når det er gjort, er det blot at skrive spændende blog posts og publicere dem online løbende, og så er du i gang med din motionsblog.  

You may also like...