Hvem af eSportholdet Astralis?
I løbet af de senere år har computerspil i høj grad udviklet sig som sport. Flere og flere er begyndt at anerkende det som en sportsgren, og der bliver afholdt flere turneringer i forskellige spil – både som hold og individuelt – end nogensinde før. Og så er der penge i det. Vinderne af turneringerne vinder store pengepræmier, der tillader dem at leve af deres passion som aldrig gør, og derfor er der også stor glæde blandt spillerne, der nu kan fokusere på det de elsker.
Et af de hold, der er særligt glade for de turneringer, der bliver afholdt i dag, er esport holdet Astralis. Men hvem er Astralis? Det kan du blive meget klogere på lige her.
Astralis’ historie
Astralis er et professionelt esport hold fra Danmark, der blev grundlagt tilbage i 2016. De er et Counter-Strike: Global Offensive hold, der har hjemsted i København, og der er seks medlemmer i alt.
Med hjælp fra IT-millionæren Tommy Ahlers, der finansierede holdets begyndelse i eSport verden, kunne de oprette sig som et anpartsselskab under navnet Astralis Esport, og allerede året efter i januar 2017 vandt holdet finalen i ELEAGUE Major – en Champions League-turnering i Counter Strike. Året efter igen – i år 2018 – vandt holder deres 2. major-sejr, der denne gang fandt sted i London, og i 2019 fik de også den 3. med hjem og sidenhen deres 4. major. Der var altså god grund til at Ahlers troede på de seks medlemmer, og mon ikke han også har været glad for sin beslutning.
Foruden disse major-sejrer, så har Astralis også ligget nr. 1 på verdensranglisten to gange, de har vundet verdens første ”Intel Grand Slam” – det vil sige, at de opnåede 4 ud af 10 ESL sejrer – og hermed vandt de 1.000.000 dollars oveni 250.000 dollars, som de fik med også, fordi de vandt ESL Pro League Season 8 i Odense.
Esport som hobby
Som Astralis historie er et klart tegn på, så er der altså masser af penge i Esporten, og derfor er der også mange, der vælger at prøve kræfter med deres passion for computerspil, hvis de har fornemmelsen af, at de kan noget særligt foran skærmen.
Andre har dog valgt at beholde det som en mere intens hobby, hvilket de både kan udøve på efterskoler, der nu har eSport som både linjefag og valgfag, samt på højskoler, hvor sporten også har fundet sin plads.
Her er det dog sjældent kun computerspil, som eleverne bliver kastet ud i. faktisk er der også et element af fitness, da kroppen selvfølgelig skal kunne holde til at bruge så mange timer foran skærmen.
Har du en søn eller datter, der er helt opslugt af computerspil, så kan du altså med fordel lade dem tage et år på efterskole eller højskole, hvor de virkelig kan bruge tid på sporten, så de også kan få lært, hvordan de dyrker deres hobby, uden at det går ud over deres krop. På den måde kan bekymringerne for børnenes firkantede øjne måske aftage en smule, og de får også skabt et helt fantastisk fællesskab om en sport, som de måske ikke altid har haft nogen, som de kunne dele den med.